CJG Wassenaar
Aanmelden Sociaal Team Wassenaar

Aanmelden Sociaal Team Wassenaar

Aanmelden CJG

Direct aanmelden bij het Sociaal Team Wassenaar.

Het Sociaal Team is een samenwerkingsverband van de gemeente Wassenaar met maatschappelijke organisaties op het gebied van advies, ondersteuning, hulp en zorg. Het samenwerkingsverband bestaat uit de volgende organisaties; Kwadraad, Stichting Schooladviesdienst Wassenaar, Jeugdgezondheidszorg Zuid West, Stichting MEE, Prodeba, Gro-up en de gemeente Wassenaar.

Heb je een vraag en/of heb je hulp nodig, meld je dan aan bij het Sociaal Team Wassenaar. Dat kan door je online aan te melden. Klik hier om je direct aan te melden.

 

Wat doet het Sociaal Team Wassenaar?

Het Sociaal Team is een samenwerkingsverband van de gemeente Wassenaar met maatschappelijke organisaties op het gebied van advies, ondersteuning, hulp en zorg. Ouders, verzorgers, kinderen en jong volwassenen kunnen bij het Sociaal Team terecht met al hun vragen tover opvoeden, opgroeien en op eigen benen staan. Gratis en zonder verwijzing.

 

Bij het Sociaal Team Wassenaar ben je welkom met grote, maar ook met kleine vragen. Indien nodig kan het Sociaal Team Wassenaar ook doorverwijzen naar gespecialiseerde jeugdhulp, zoals de jeugd GGZ, specialistische opvoedhulp, begeleiding, dagbesteding, enzovoorts. Het Sociaal Team Wassenaar werkt (met toestemming van jou) nauw samen met diverse netwerkpartners zoals het lokaal veld en huisartsen.

 

Hoe kan ik hulp krijgen?

Heb je een vraag over jouw persoonlijke (opvoed)situatie en kom je er alleen niet uit? Neem dan contact op met het Sociaal Team Wassenaar, voor alle inwoners en professionals van Wassenaar. Je kan hier onder andere terecht voor kleine en grote vragen over opvoeden, opgroeien en jeugdhulp. De medewerkers van het Sociaal Team Wassenaar kunnen je praktische adviezen geven en kijken waar je met jouw vraag terecht kan.

Het Sociaal Team Wassenaar is dagelijks bereikbaar op 088 654 99 99. Mailen kan natuurlijk ook: sociaalteam@wassenaar.nl. Liever anoniem contact? Chat dan met ons door hier te klikken.

 

In geval van crisis of zeer dringende gevallen kunt u contact opnemen met de bereikbaarheidsdienst buiten kantooruren van Kwadraad via het telefoonnummer 088 900 4000 of met het Crisis interventie team 070-3450506.

 

Wat gebeurt er met mijn aanmelding?

Elke dinsdag vindt het aanmeldoverleg plaats. Hier worden alle aanmeldingen besproken en wordt er gekeken welke medewerker  van het Sociaal Team Wassenaar het beste bij jouw hulpvraag past. Na het aanmeldoverleg ontvang je een bevestiging van het Sociaal Team Wassenaar. De betrokken professional zal binnen 5 werkdagen contact met je opnemen voor het maken van een intakegesprek. De medewerker van het Sociaal Team Wassenaar bespreekt met jou je hulpvraag, vraagt wat je zelf zou kunnen doen, waar jouw omgeving je bij kan helpen en waar je specifieke zorg of ondersteuning bij nodig hebt. Samen bekijken jullie wat mogelijk is en wordt er een plan opgesteld. 

 

Als je het fijn vindt, mag je altijd iemand meenemen tijdens het gesprek. Wil je iemand meenemen, maar ken je niemand in jouw omgeving? Dan kan je gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner

Actie & evaluatie

Samen met de medewerker van het Sociaal Team Wassenaar wordt er een plan gemaakt waarin staat wat je hulpvraag is, wat je doelen zijn en welke acties er nodig zijn. Bij het opstellen en uitvoeren van het plan kan het zijn dat je ondersteuning krijgt van je omgeving of een professional. Een combinatie is ook mogelijk.

 

In het plan wordt ook vastgelegd wanneer en met wie er geëvalueerd wordt. Bij een evaluatie wordt er met elkaar gekeken hoe er aan de doelen wordt gewerkt en of het plan goed werkt. De evaluatie kan ook een aanleiding zijn om je plan aan te passen. Je kunt hierbij denken aan doelen bijstellen, professionele ondersteuning stopzetten of juist verlengen. 

Uitgelicht